Laura speaks Dutch #12: Special: Country without Government

This time we have a special podcast dedicated to the political situation in the Netherlands. The government stepped down over disagreement on the Asylumcase of a Somali-born lawmaker. Of course we learn some words as well:

 • Politics | Politiek
 • The Administration (Government) stepped down| De regering is afgetreden
 • Elections | Verkiezingen
 • Parliament | Parlement
 • Members of Parliament | Parlementsleden

5 thoughts on “Laura speaks Dutch #12: Special: Country without Government”

 1. Hey there Brenno,

  I think your your podcast is great. I’ve been trying to learn Dutch for a while now, but it is especially hard if you don’t live in The Netherlands, cause you don’t hear it, don’t write it, etc.

  Thanks! and greetings from Texas!

  Saartje

 2. Dank u wel for this. As someone who is just learning Dutch (to join my bf in Netherlands soon) this site is entertaining and educational. I’m not kissing ass either. 😉 Sucess voor jullie!

 3. That’s great Brenno, Brazil also studies Dutch: Ik ben een inheemse Braziliaan en ik ben ook erg tevreden om zo’n website te vinden. Ik had en heb wel te veel vragen om te stellen, maar bezoek ik momenteel jouw prachtige site om spellingfouten te verminderen.Ik begon met het Nederlands toen ik niet meer dan 15 jaar was.Ik was echt jong. Ik ben nu 32.Ik weet wat woordjes, maar wil ik steeds meer nieuwe correcte zinnen te schrijven. Hier en daar maak ik een fout. Dat is echt een groot probleem. De uitspraak van de Nederlands was in feite mijn eerste probleem, met name de letter “G”.

  Succes!
  Jalmo uit het verre Brazilië

Leave a Reply